PřihlásitMůj ůčet
+420 353 034 411
Trocnovská 1984
35601 Sokolov

Přirozená úprava stravy

Datum: 20.01.2015

Způsob stravování je to první, co bychom měli změnit, pokud pociťujeme jakékoli zdravotní obtíže. Jestli budu nemoc následně řešit cestou klasické léčby nebo jinou metodou alternativní medicíny je celkem jedno, ale úprava stravy platí vždy.

Je velmi naivní si myslet, že spolknutím tabletky anebo vypitím bylinného čaje se úplně uzdravíme a nemoc již nepřijde. Většinou se problém zmírní, ale pokud nezměníme svůj životní styl, a to zejména v oblasti stravování, tak se vrátí a často ve větší míře.

Nakupujte se selským rozumem

Žijeme v době, kdy jsme zavaleni velkým množstvím potravin, pochutin a laskomin a také masivní reklamou na ně. Je velmi těžké se z tohoto vlivu vymanit a také se v nabídce orientovat. Vždy říkám svým klientům: „ řiďte se zdravým selským rozumem“.

Zkuste si položit otázku, proč potravina, kterou máte právě v ruce, má nepřirozeně zářivou barvu, vydrží vám několik týdnů bez zkažení anebo má pronikavou a intenzivní chuť a vůni. Tyto vlastnosti jsou potravinám dodávány umělými látkami, které sice v malých dávkách zdraví nepoškozují, ale pokud je konzumujeme pravidelně a dlouhodobě, tak nám zdraví ovlivňovat začnou.

Držte se zásady - kupovat a konzumovat potraviny, které jsou co nejvíce přirozené, tzn., že neprošly zpracováním a nějakou úpravou. Základními orgány, od kterých se odvíjí většina onemocnění, jsou játra a ledviny. Všechny nepřirozené látky v první řadě poškozují tyto orgány, čímž nám nepřímo „napomáhají“ k onemocnění.

Základní živiny

Naše strava se skládá ze 3 základních živin, které by měly být v naší celodenní stravě obsaženy v následujícím poměru:

  • 60% sacharidů
  • 25% bílkovin
  • 15% tuků

Podrobně si o jednotlivých živinách přečtěte v mém dalších článku: “Základní živiny pro naše tělo”.

Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku