V článku „Ukaž mi co jíš a já ti řeknu, jaké máš srdce“ jsem psala o dvou skupinách lidí, které pozoruji kolem sebe. Pokud se chcete ze skupiny č. 2 dostat do skupiny č. 1, není to až tak složité, rady na změnu jídelníčku najdete níže.
Tip na SNÍDANI:
1. Jahlo-mrkvová míchanice
2. Žitný chleba s luštěninovou pomazánkou a kvašenou zeleninou
3. Zeleninová polévka s kváskovým pečivem - na cibulce a ghí orestujeme mrkev, zalejeme zeleninovým
vývarem nebo horkou vodou a vaříme do měkka. Poté přidáme, přidáme spařenou brokolici, květák a několik
lístků máty. Na závěr zakápneme umeoctem, který nám polévku osolí. Ozdobíme zeleným (petržel, klíčky…)
Podáváme s 40g kváskového chleba.
Tip na SVAČINU:
Po doušcích popíjíme cholesterin, hypertonik čaj Serafin, Restart (vždy volíme dle potíží)
1. ¼ grepu nebo ½ pomeranče
2. Těstovinový salát se zeleninou – celozrnné žitné těstoviny uvaříme dle návodu. Na Ghí osmahneme ¼ cibule,
½ mrkve. Necháme vychladnout a přidáme 1 hrnek pekingského zelí a připravené vychladlé těstoviny. Zakápneme
umeoctem a olivovým olejem (první lis) 1 čajovou lžičkou zázvorové šťávy.
Tip na OBĚD:
1. Špagety s medvědím česnekem a napařenou brokolicí
2. Kopřivový krém s vejcem – Nasbíráme si mladé horní výhonky kopřiv. Kopřivy nejprve spaříme horkou
vodou, abychom se při manipulaci nepopálili. Vaříme, dle návodu na špenátovou polévku
3. Pstruh na charry lůžku. – Čerstvou rybu si nasolíme a lehce posypeme mletým kmínem a dáme do trouby
péct na 180°C 20-30 minut. Mezi tím si připravíme salát. Omyjeme si rukolu, nakrájíme charry rajčata,
orestujeme slunečnicová semínka, která na závěr zakápneme umeoctem. Vše smícháme dohromady a polejeme
zálivkou z olivového oleje, citronové šťávy a šťávy z 1cm zázvoru.
Tip na SVAČINU:
Po doušcích popíjíme cholesterin, hypertonik čaj Serafin, restart (vždy volíme dle potíží)
3. Batáty s brokolicí a tvarůžkou – batátu oloupeme, nakrájíme na kostičky, červenou papriku nakrájíme
na proužky, cibuli na pásky. Brokolici zalejeme vroucí vodou a necháme 5 minut do změknutí. Na Ghí osmahneme
cibuli, přidáme batáty, papriku a římský kmín, sůl a chvíli restujeme. Poté přidáme cca 1dcl vody nebo
vývaru, přiklopíme a dusíme 10minut. Vše uložíme do varné misky, přidáme brokolici, a nahoru poklademe
3 kolečka tvarůžek. Pečeme 10 minut na 180°C. Vytáhneme z trouby, posypeme čerstvou petrželkou.
Po doušcích popíjíme cholesterin, hypertonik čaj Serafin (vždy volíme dle potíží)
Nezapomenou v průběhu dne dostatečně pít a na svižnou procházku, ať nám to v těle proudí.
Ing. Barbora Harvišová, odborný poradce a výživový specialista Serafin
Většinu doporučovaných receptů najdete na našich stránkách v záložce RECEPTY
Nechcete přijít o další články? Zde vyplňte svůj e-mail
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů