PřihlásitMůj ůčet
  • Naturprodukte
  • Slovakia
+420 353 034 411
Trocnovská 1984
35601 Sokolov

Kardio jídelníček

Datum: 02.05.2018

V článku „Ukaž mi co jíš a já ti řeknu, jaké máš srdce“ jsem psala o dvou skupinách lidí, které pozoruji kolem sebe. Pokud se chcete ze skupiny č. 2 dostat do skupiny č. 1, není to až tak složité, rady na změnu jídelníčku najdete níže.

Tip na SNÍDANI:

1. Jahlo-mrkvová míchanice 

2. Žitný chleba s luštěninovou pomazánkou a kvašenou zeleninou

3. Zeleninová polévka s kváskovým pečivem - na cibulce a ghí orestujeme mrkev, zalejeme zeleninovým vývarem nebo horkou vodou a vaříme do měkka. Poté přidáme, přidáme spařenou brokolici, květák a několik lístků máty. Na závěr zakápneme umeoctem, který nám polévku osolí. Ozdobíme zeleným (petržel, klíčky…) Podáváme s 40g kváskového chleba.

Tip na SVAČINU:

Po doušcích popíjíme cholesterin, hypertonik čaj Serafin, Restart (vždy volíme dle potíží)

1. ¼ grepu nebo ½ pomeranče

2. Těstovinový salát se zeleninou – celozrnné žitné těstoviny uvaříme dle návodu. Na Ghí osmahneme ¼ cibule, ½ mrkve. Necháme vychladnout a přidáme 1 hrnek pekingského zelí a připravené vychladlé těstoviny. Zakápneme umeoctem a olivovým olejem (první lis) 1 čajovou lžičkou zázvorové šťávy.

Tip na OBĚD:

1. Špagety s medvědím česnekem a napařenou brokolicí

2. Kopřivový krém s vejcem – Nasbíráme si mladé horní výhonky kopřiv. Kopřivy nejprve spaříme horkou vodou, abychom se při manipulaci nepopálili. Vaříme, dle návodu na špenátovou polévku

3. Pstruh na charry lůžku. – Čerstvou rybu si nasolíme a lehce posypeme mletým kmínem a dáme do trouby péct na 180°C 20-30 minut. Mezi tím si připravíme salát. Omyjeme si rukolu, nakrájíme charry rajčata, orestujeme slunečnicová semínka, která na závěr zakápneme umeoctem. Vše smícháme dohromady a polejeme zálivkou z olivového oleje, citronové šťávy a šťávy z 1cm zázvoru.

Tip na SVAČINU:

Po doušcích popíjíme cholesterin, hypertonik čaj Serafin, restart (vždy volíme dle potíží)

1. Carpatio z řepy na čekance

2. 1ks kedlubna

3. Makový koláč s jablky

Tip na VEČEŘI:

1. Batáty z cizrnou

2. Fazolový „Humus“ kváskový žitný chléb (60g) 1 ředkvička

3. Batáty s brokolicí a tvarůžkou – batátu oloupeme, nakrájíme na kostičky, červenou papriku nakrájíme na proužky, cibuli na pásky. Brokolici zalejeme vroucí vodou a necháme 5 minut do změknutí. Na Ghí osmahneme cibuli, přidáme batáty, papriku a římský kmín, sůl a chvíli restujeme. Poté přidáme cca 1dcl vody nebo vývaru, přiklopíme a dusíme 10minut. Vše uložíme do varné misky, přidáme brokolici, a nahoru poklademe 3 kolečka tvarůžek. Pečeme 10 minut na 180°C. Vytáhneme z trouby, posypeme čerstvou petrželkou.

Po doušcích popíjíme cholesterin, hypertonik čaj Serafin (vždy volíme dle potíží)

Nezapomenou v průběhu dne dostatečně pít a na svižnou procházku, ať nám to v těle proudí.

Ing. Barbora Harvišová, odborný poradce a výživový specialista Serafin

Většinu doporučovaných receptů najdete na našich stránkách v záložce RECEPTY

Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Z naší nabídky:
Vysoce kvalitní bylinný výtažek vyrobený z čerstvých bylin speciálním homeopatickým postupem výroby, potencovaný D3  Srdce
120 Kč
Skladem
Přidat do košíku
Vysoce účinný bylinný výtažek vyrobený z pupenů, poupat a mladých výhonů rostlin. Působí zejména na: tlak, srdce
155 Kč
Skladem
Přidat do košíku
Český kvalitní porcovaný bylinný čaj opatřený závěsným kartonkem pro pohodlnou přípravu. Čaj má originální recepturu určenou na konkrétní problém 
65 Kč
Skladem
Přidat do košíku
Český kvalitní porcovaný bylinný čaj opatřený závěsným kartonkem pro pohodlnou přípravu. Čaj má originální recepturu určenou na konkrétní problém
65 Kč
Skladem
Přidat do košíku
Zobrazit další produkty