PřihlásitMůj ůčet
  • Deutsch
  • Slovakia
+420 353 034 411
Trocnovská 1984
35601 Sokolov

Strava pro zdraví

Víte, že v zimě je dehydratace častější?

Právě v zimních obdobích dochází velmi často k dehydrataci organismu. Díky studenému počasí a omezenému pohybu se méně potíme. Chladné počasí a právě snížená potivost nám dávají slabý signál pocitu žízně.  Důležité je vytvořit si správný, pozitivní návyk vědomého pití.
01.02.2018
Celý článek

Jak na zdravé ledviny? Jezte luštěniny!

Všimli jste si ledvinového tvaru fazolí? Je přirozené, že pokud se některá rostlina podobá určitému orgánu, pak je tato rostlina pro daný orgán prospěšná. Díky luštěninám se vám navíc velmi rozšíří jídelníček.
01.01.2018
Celý článek

Strava, která v zimě zahřeje

Venku fičí vítr, příroda je pokrytá sněhem a promrzlá mrazem a naše tělo potřebuje více než jindy více odpočívat a hlavně se pořádně prohřát. Pokud v zimě dáme tělu dostatek prostoru regenerovat, odmění nás na jaře namísto jarní únavy přemírou energie a užijeme si ho v plné síle.
01.01.2018
Celý článek

Je pečivo zdravou potravinou?

Jaký vliv má každodenní konzumace pečiva na naše zdraví? Jaké pečivo konzumovat a jaké najdeme v našich obchodech?
30.11.2017
Celý článek

Vzorový jídelníček pro zdravé střevo a posílení imunity

Tlusté střevo má dle pravidel čínského pentagramu vrchol své činnosti v prosinci . Jídelníček pro toto období je zaměřen na jeho posílení, které vede ke zvýšení naši imunity, minimalizace tvorby hlenu v těle způsobující rýmy či kašle.
30.11.2017
Celý článek

Tajemství glykemického indexu (GI).

Co to je Glykemický index (zkráceně GI), a jak se podílí na našem zdraví?
24.10.2017
Celý článek

Cukr = cholesterol, alergie, únava...

Několik desítek let jsme byli všichni přesvědčováni, že nemáme jíst tuky kvůli cholesterolu. Opak je však pravdou! Přečtěte si náš článek, který je doplněn o nározný a zábavný film.
22.06.2017
Celý článek

Úprava stravy při kvasinkových onemocněních

Kvasinkové nemoci trápí velkou spoustu žen. K jejich vymizení nestačí pouze lokální léčba, je nutné zaměřit se na celý organismus. Je velmi podstatné nezapomenout na úpravu stravy, kdy je důležité vědět, které potraviny taková onemocnění nepřímo podporují.
31.05.2017
Celý článek
Zobrazuji 9 - 16 ze 22