PřihlásitMůj ůčet
  • Deutsch
  • Slovakia
+420 353 034 411
Trocnovská 1984
35601 Sokolov

Strava pro zdraví

Tajemství glykemického indexu (GI).

Co to je Glykemický index (zkráceně GI), a jak se podílí na našem zdraví?
24.10.2017
Celý článek

Cukr = cholesterol, alergie, únava...

Několik desítek let jsme byli všichni přesvědčováni, že nemáme jíst tuky kvůli cholesterolu. Opak je však pravdou! Přečtěte si náš článek, který je doplněn o nározný a zábavný film.
22.06.2017
Celý článek

Úprava stravy při kvasinkových onemocněních

Kvasinkové nemoci trápí velkou spoustu žen. K jejich vymizení nestačí pouze lokální léčba, je nutné zaměřit se na celý organismus. Je velmi podstatné nezapomenout na úpravu stravy, kdy je důležité vědět, které potraviny taková onemocnění nepřímo podporují.
31.05.2017
Celý článek

Pozor na mléko!

Člověk je savec a mléko je pro něj přirozenou stravou. Toto však platí pro kojence a mléko mateřské. Žádný jiný savec na světě nepokračuje v konzumaci mléka v dospělém věku. V tomto článku se na konzumaci mléka podíváme podrobněji.
12.03.2015
Celý článek

Co vlastně jíst?

Zamýšlíte se nad tím, jak o tělo dobře pečovat a jaké živiny vašemu organismu dodávat, aby jeho funkce byla správná? Pak vám následující článek určitě pomůže...
20.01.2015
Celý článek

Přirozená úprava stravy

Způsob stravování je to první, co bychom měli změnit, pokud pociťujeme jakékoli zdravotní obtíže. Jestli budu nemoc následně řešit cestou klasické léčby nebo jinou metodou alternativní medicíny je celkem jedno, ale úprava stravy platí vždy.
20.01.2015
Celý článek

Bílá mouka a bílý cukr - jsou to opravdu jedy?

Jsou bílá mouka a bílý cukr opravdu tak škodlivé? Proč je tomu tak? Podle posledních průzkumů je nadměrná konzumace jídel s vysokým obsahem lepku a bílého rafinovaného cukru  jedním z hlavních důvodů nárůstu alergií a poruch imunitního systému.
 
19.01.2015
Celý článek

Zásadotvorná strava

Naše výživa musí obsahovat všechny základní složky: tuky, cukry, bílkoviny, minerály a vitamíny. V našem celkovém jídelníčku by rozhodně měly převažovat zásadotvorné potraviny, ale samozřejmě nelze konzumovat pouze vyloženě zásadotvornou stravu.
 
28.10.2014
Celý článek
Zobrazuji 17 - 24 ze 25