Dvanácterník je první částí tenkého střeva. V této asi 15 cm dlouhé trubici dochází především
k odstranění vysoké kyselosti tráveniny vypuzované ze žaludku. Ústí sem vývod z jater a ze slinivky břišní.
Dvanácterník je místem, kde dochází k tak zvané emulgaci tuků. V této formě se stávají
tuky pro enzymy dostupné a ve dvanácterníku je tak nastartován proces jejich rozkladu a přeměny. Dochází
zde také k trávení bílkovin a sacharidů.
OMLOUVÁME
SE. Na základě Nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č. 1924/2006 se u potravinových doplňků
stravy NESMÍ uvádět žádná výživová a zdravotní informace, s výjimkou Radou schválených
tzv. zdravotních tvrzení. Toto nařízení platí i na informace na webech, kde se tyto produkty prodávají.
Rádi vám poradíme prostřednictvím emailu nebo čtěte na veřejně dostupných zdrojích například www.anetabenediktova.cz