PřihlásitMůj ůčet
  • Naturprodukte
  • Slovakia
+420 353 034 411
Trocnovská 1984
35601 Sokolov

Dhal z červené čočky a kroupami

Celkový čas: 45 minut
Náročnost: Střední

Ingredience

8cm pórku zelená část

4 střední žampiony

2ks mrkve

2ks bílé papriky

1ks batátu

1 miska zeleného hrášku

100g červené čočky suchý stav

1ČL Koření satva masala

1dcl bílého vína

Sůl, umeocet

2PL olivového oleje

Postup přípravy receptu

Veškerou zeleninu nakrájíme.

 Na oleji orestujeme pórek, žampiony a mrkev.

Osolíme, po 5 minutách přidáme koření satva masala, batát, papriku, červenou čočku a podlijeme 1-2dcl vody, přiklopíme, ať se nám zelenina podusí doměkka.

Po 15 minutách podlijeme bílým vínem, necháme provařit, ať nám vyprchá alkohol.

 Podle libosti naředíme vývarem nebo vřelou vodou (cca 2dcl), přidáme zelený hrášek.

Stále vaříme asi dalších 10 minut za občasného míchání.

Čočka se zcela rozvaří na kaši, batáta vše dohustí. Pokud to přeženete s tekutinou, zahustíme kukuřičným škrobem.


Kroupy uvaříme v osolené vodě v poměru 1:2,5 20 minut varu, 20 minut necháme dojít v teple.

Tip: Můžeme na zjemnění použít rostlinnou smetanu.