PřihlásitMůj ůčet
  • Naturprodukte
  • Slovakia
+420 353 034 411
Trocnovská 1984
35601 Sokolov

Dýňový krém

Celkový čas: 30 minut
Náročnost: Střední

Ingredience

Ingredience na 4 porce:

1 ks dýňe hokaido velikosti 15cm v průměru

1 ks velká bílá cibule

1ks střední mrkve

1/3 ředkve daikon

100g červené čočky v suchém stavu

1ČL kurkumy

1 stroužek česneku

Šťáva z 2cm zázvoru

2PL ghí

Umeocet, tamari

Postup přípravy receptu

Veškerou zeleninu nakrájíme

Na Ghí orestujeme cibuli a mrkev

Osolíme, po 5 minutách přidáme koření kurkumu, daikon, červenou čočku a podlijeme 2l vody, přiklopíme, a vaříme doměkka asi 15 minut

Poté rozmixujeme, případně doředíme vodou, pokud je polévka moc naředěná naopak dohustíme moukou z červené čočky

Dochutíme česnekem, zázvorem, umeoctem a tamari omáčkou – již nevaříme

Podáváme s opraženým dýňovým semínkem, které jsme horké zakápli umeoctem a klíčky s mungo fazolek

 Podáváme jako hlavní chod s kváskovým žitým pečivem.

Tip: Můžeme na zjemnění použít rostlinnou smetanu.