PřihlásitMůj ůčet
  • Naturprodukte
  • Slovakia
+420 353 034 411
Trocnovská 1984
35601 Sokolov

Italské sušenky s citrusy a mandlemi

Celkový čas: 60 minut
Náročnost: Střední

Ingredience

300 g hladké špaldové mouky

200 g celozrnné mouky

1 a ½ lžičky prášku na pečení bez fosfátů

½ lžičky jedlé sody

½ lžičky soli

½ hrnku olivového oleje

1 lžička citronové kůry

1 lžička mandarinkové kůry

1 lžíce amaretta

3 vejce

80 g celých mandlí

Postup přípravy receptu

Troubu předehřejte na 180°C. Mandle nasekejte nahrubo.

V jedné míse smíchejte suché suroviny (obě mouky, prášek, sodu, sůl), v druhé míse smíchejte ty mokré (olej, vejce, amaretto, obě kůry). Zapracujte suchou směs do mokrých surovin.
Z těsta vytvořte váleček (těsto bude poměrně lepivé, to je v pořádku) o délce zhruba 40 cm. Na plechu jej zploštěte dlaní na výšku cca dvou centimetrů, posypte sekanými mandlemi a ty zatlačte do těsta, které se tím ještě o něco zploští.

Můžete také vyrobit válečky dva, sušenek je pak více a jsou menší.

Dejte na 30 minut do předehřáté trouby (u menších zhruba 20 minut a raději kontrolujte), případně pečte tak dlouho, dokud konce válečku nezačnou zlátnout.

Poté vyndejte, nechte 5 minut odpočinout a zubatým nožem rozkrájejte na dvoucentimetrové tyčinky nebo chcete-li plátky. Ty rozmístěte řeznou stranou dolů na plech a nechte péct dalších 12 (u malých 8) minut po jedné straně. Pak vyndejte, obraťte a po stejnou dobu dopečte i po druhé straně.

Hotové sušenky přendejte na mřížku, ať zabráníte dalšímu vysušování. Po vychladnutí uchovejte ve vzduchotěsné nádobě.

Podávejte s čajem či kávou.

recept je na 30 kusů

autorka: Kamila : www.tvorime-domov.cz