PřihlásitMůj ůčet
  • Naturprodukte
  • Slovakia
Odborné dotazy
Obecné dotazy
+420 353 034 411

Kardamonové madlenky bez lepku

Celkový čas: 30 minut
Náročnost: Střední

Ingredience

90 g čirokové mouky

¼ lžičky mletého kardamomu

½ lžičky mleté skořice

špetka mleté vanilky

špetka soli

½ lžičky prášku na pečení bez fosfátů

¼ lžičky sody

60 g jemného cukru muscovado

1 vejce + 1 bílek (bílky a žloutek zvlášť)

80 ml rostlinného mléka

60 g rozpuštěného másla + na vymazání forem

Postup přípravy receptu

Troubu předehřejte na 180°C. Madlenkovou formu pořádně vymažte máslem.

V míse smíchejte mouku, koření, sůl, prášek na pečení, sodu a cukr. Dejte stranou.

V druhé míse prošlehejte žloutek a mléko. Dejte stranou

Z bílků ušlehejte tuhý sníh.

Suchou a mokrou směs spojte, vmíchejte vychladlé rozpuštěné máslo a poté opatrně zapracujte sníh z bílků.

Rozdělte do formiček (pravděpodobně budete péct na dvakrát, máte-li formu na 12 madlenek) tak, aby nebyly úplně plné a těsto při pečení nevyteklo.

Pečte zhruba 6 minut nebo dokud madlenky krásně nevyběhnou a nemají zlaté okraje.

Vyndejte z trouby, počkejte minutku a poté madlenky opatrně vyloupněte z formy. Dejte vychladnout na mřížku.

Pečete-li na dvakrát, vymažte opět formu máslem (tentokrát není třeba tak poctivě), opět naplňte a upečte.

V uzavřené nádobě vydrží zhruba 5 dní (jsou poměrně vlhké).

Recept je na 20 kusů

autorka: Kamila : www.tvorime-domov.cz

O společnosti Serafin

Jsme ryze česká firma, která vám již od roku 2004 pomáhá přírodními produkty s léčbou. V souladu s matkou přírodou a pod dohledem odbornice na alternativní medicínu paní Anety Benediktové pro vás připravujeme léčivé čaje a tinktury z nejrůznějších bylin. Věříme, že láska a příroda dokáží vyřešit jakýkoli zdravotní problém.

Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Kde zakoupíte naše produkty?
zpět nahoru