PřihlásitMůj ůčet
  • Naturprodukte
  • Slovakia
+420 353 034 411
Trocnovská 1984
35601 Sokolov

Krůtí maso s kapustou a polentovým knedlíkem

Celkový čas: 1 hodina
Náročnost: Střední

Ingredience

100g polenty 1min.

2ČL chia semínek

1ks krůtí křídlo

1,5ks cibule

2 stroužku česneku

¼ hlávky kapusty

2PL pohankové mouky

kmín

Sůl, ume ocet

1ČL ghí

Postup přípravy receptu

Nejprve si připravíme polentový knedlík. Jeho příprava je super rychlá, ale potřebuje více času na zatuhnutí.

Do 0,5l osolené vody dáme polentu, chia semínka a necháme 1 minutu necháme zavařit. Po celou dobu mícháme, ať se nepřipálí.

Vezmeme si 2 hrnky, které vypláchneme studenou vodou a uvařenou polentu do nich přendáme. Necháme půl hodiny vychladnout v kuchyni a aspoň na hodinu dáme do lednice.

Krůtí maso a kapusta

Krůtí křídlo osolíme, nakmínujeme a vložíme do pekáče k nakrájené cibuli (1ks) a česneku (1ks).

Zalijeme vodou a pečeme v troubě cca 1-5-2 hodiny na 220°C (podle velikosti křídla). V průběhu podléváme.


Kapustu nakrouháme najemno, dáme do hrnce, podlijeme ¼ l vody, zlehka osolíme, pokmínujeme a dáme vařit.

Zbylou cibuli si orestujeme na Ghí, až je zlatavá, přidáme česnek a mouku. Promícháme, 2 minuty restujeme a přidáme ke kapustě, která těsně prošla varem.

Necháme společně provařit asi 5 minut. Kapusta je velmi rychle měkká, tak ať nám zůstane křupavá.

Tip: Polenta je vlastně kukuřičná kaše, je velmi oblíbená v Itálii. Ráda ji zařazuji do letního jídelníčku, protože má pro tělo ochlazující tendenci, obsahuje hodně vlákniny, ošetřující naše střeva. Pokud vám knedlík zbyde, nakrájejte ho, potřete máslem smíchaným s česnekem a uzenou paprikou a dejte zapéct do trouby. V kombinaci se zeleninovým salátem je skvělá rychlá večeře na stole.

Ing. Barbora Harvišová, odborný poradce a výživový specialista Serafin