PřihlásitMůj ůčet
  • Naturprodukte
  • Slovakia
+420 353 034 411
Trocnovská 1984
35601 Sokolov

Mrkvánky s andělskými povidly

Celkový čas: 2 hodiny
Náročnost: Střední

Ingredience

200g jemně nastrouhané mrkve

300g hladké špaldové mouky

150g másla

3 lžíce ovčího bílého jogurtu

½ ČL citronové kúry

1 vejce na potření

250g povidel

Postup přípravy receptu

Všechny ingredience kromě povidel a vejce dáme dohromady a rukama vypracujeme pružné těsto.

Necháme v lednici 1 hodinu odležet.

Poté rozdělíme na 4 díly, které vypracujeme do podoby koulí.

Rozválíme na pomoučeném vále do kruhu o síle cca 2mm a rádlem na pizzu překrojíme na čtvrtiny a ještě jednotlivé čtvrtky na půl, takže nám vznikne 8 trojúhelníčků.

 K vnější straně dáme 1ČL povidel a zamotáme, špičky pevně spojíme, ať povidla nevytečou.

 Takto zpracujeme 32 kousků, potřeme rozšlehaným vejcem s trochou teplé vody

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 20 minut.

Doporučení: Vybírejte povidla bez cukru zpracované z vyzrálých švestek