PřihlásitMůj ůčet
  • Naturprodukte
  • Slovakia
Odborné dotazy
Obecné dotazy
+420 353 034 411

(Ne)mléčná rýže se švestkami

Celkový čas: 50 minut
Náročnost: Střední

Ingredience

¾ hrnku sushi nebo mléčné rýže

1 a ½ hrnku vody

špetka soli

2 hrnky rostlinného mléka

1 + 1 lžíce javorového sirupu nebo medu

špetka mleté vanilky

500 g švestek

½ lžičky mleté skořice

ovoce a oříšky na dozdobení

Postup přípravy receptu

Mléčnou rýži připravíte následovně – nepropláchnutou rýži v rendlíku zalijte studenou vodou (1 a 1/2 hrnku) a se špetkou soli přiveďte k varu.

Vařte zhruba 10-15 minut za občasného míchání, dokud se nevyvaří všechna voda.

 Poté přilijte 2 hrnky rostlinného mléka, přidejte vanilku, lžíci javorového sirupu/medu a vařte dalších 15-20 minut, dokud nedosáhnete krémové konzistence.

Mezitím si připravte švestky – vypeckované švestky v rendlíku smíchejte se lžící vody, zbylým javorovým sirupem/medem a skořicí. Svařte tak, aby pustily šťávu a byly měkké, ne však úplně rozvařené (cca 5 minut).

Do skleniček nebo mističek dejte vrstvu švestek a rýže (nebo naopak), ozdobte nakrájeným ovocem, oříšky a ještě teplé podávejte. 

Recept: Kamila www.tvorime-domov.cz

O společnosti Serafin

Jsme ryze česká firma, která vám již od roku 2004 pomáhá přírodními produkty s léčbou. V souladu s matkou přírodou a pod dohledem odbornice na alternativní medicínu paní Anety Benediktové pro vás připravujeme léčivé čaje a tinktury z nejrůznějších bylin. Věříme, že láska a příroda dokáží vyřešit jakýkoli zdravotní problém.

Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Kde zakoupíte naše produkty?
zpět nahoru