PřihlásitMůj ůčet
  • Naturprodukte
  • Slovakia
+420 353 034 411
Trocnovská 1984
35601 Sokolov

Oblíbená česká kulajda jako hlavní chod

Celkový čas: 1 hodina
Náročnost: Střední

Ingredience

3-4 velké petržele

1 zakysaná smetana 14%

1 miska hub čerstvých nebo sušených

3 brambory

½ ČL Maha koření

1PL kopru

1PL 12-ti bylinného octu

1,2l vody nebo vývaru

1ČL ghí

Sůl, pepř

Postup přípravy receptu

V osolené vodě (cca 1,5dcl podle velikosti kořene) si uvaříme doměkka očištěnou petržel

Po uvaření jí  rozmixujeme na jemnou kaši

V jiném hrnci na ghí orestujeme kopr, kmín, zalejeme vývarem nebo vodou

Přidáme houby (sušené dopředu namočíme a přidáme i s vodou) a vaříme cca 15 minut

Následně přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme do změknutí

Zahustíme připravenou petrželovou kaší, dochutíme octem, zakysanou smetanou a pepřem.