PřihlásitMůj ůčet
  • Naturprodukte
  • Slovakia
Odborné dotazy
Obecné dotazy
+420 353 034 411

Ovesné mléko

Celkový čas: 10 minut
Náročnost: Lehká

Ingredience

Ingredience 0,5l:

200g ovesných vloček s klíčky

0,5dcl vody

Sůl

Javorový sirup

Postup přípravy receptu

Do misky si necháme přes noc zfermentovat ovesné vločky s vodou (minimálně 2 hodiny).

Následně hmotu přecedíme přes jemný cedník nebo plátýnko, dochutíme špetkou soli a lžičkou javorového sirupu a máme hotovo.

Mléko vydrží v lednici 3 dny.

Stejně postupujeme u jakékoli jiné suroviny (kokos, mandle, mák, kešu) s tím, že vše rozmixujeme a následně cedíme.

Zbylou sušinu použijeme na kaši či k výrobě sušenek.

Víte že? V dospělosti nám přirozeně chybí enzymy zajišťující štěpení kravského mléka, což způsobuje, že dnes téměř 70% populace trpí laktózovou intolerancí. Mnozí z nás si život bez mléka neumí představit. Domácí rostlinné mléko si můžeme velmi snadno vyrobit. Je to velmi snadné, cena 1 litru vyjde cca na 20Kč.

O společnosti Serafin

Jsme ryze česká firma, která vám již od roku 2004 pomáhá přírodními produkty s léčbou. V souladu s matkou přírodou a pod dohledem odbornice na alternativní medicínu paní Anety Benediktové pro vás připravujeme léčivé čaje a tinktury z nejrůznějších bylin. Věříme, že láska a příroda dokáží vyřešit jakýkoli zdravotní problém.

Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Kde zakoupíte naše produkty?