PřihlásitMůj ůčet
  • Naturprodukte
  • Slovakia
+420 353 034 411
Trocnovská 1984
35601 Sokolov

Restovaná hlíva s bulgurem

Celkový čas: 45 minut
Náročnost: Střední

Ingredience

Ingredience na 2 porce:

150g hlívy ústřičné

5cm pórku

1PL Ghí

100g zelených fazolek

50g zeleného hrášku

1PL kořen kudzu

Špetka soli, pepře

1ČL maha koření

300g uvařeného bulguru

Postup přípravy receptu

Hlívu omyjeme, osušíme, odkrojíme nožičky a hlavičky

Zprudka orestujeme na pánvi s nepřilnavým povrchem jen tak nasucho, lehce zasolíme

 Přidáme očištěné zelené fazolky, maha koření, pepř, ghí

Zalijeme 1,5-2 dcl vřelé vody nebo zeleninového vývaru a 15 minut necháme provařit.

Na závěr přidáme hrášek, ať se jen prohřeje

Zahustíme škrobem z kořene kudzu, který jsme si rozmíchali v troše studené vody.

Podáváme s uvařenou obilovinou, v našem případě volíme celozrnný bulgur, zeleninovým salátem a dílem kvašené zeleniny (zelí, okurek, komchi….)