PřihlásitMůj ůčet
  • Naturprodukte
  • Slovakia
+420 353 034 411
Trocnovská 1984
35601 Sokolov

Salát s pšenicí a tuňákem

Celkový čas: 15 minut + vaření pšenice
Náročnost: Lehká

Ingredience

2 hrnky vařené pšenice ozimé

1 římský salát

2 hrsti čerstvého špenátu

4 vejce

1 konzerva tuňáka (ve vlastní šťávě)

2 červené řepy

2 lžíce kešu ořechů

6 sušených rajčat naložených v oleji

2 jarní cibulky

ocet balsamico

olivový olej

sůl & pepř

javorový sirup

Postup přípravy receptu

V pánvi rozpalte lžíci oleje. Vsypte vařenou pšenici, pokrájená sušená rajčata, dochuťte solí a pepřem a za občasného míchání prohřívejte 5 minut. Dochuťte lžičkou balsamica.

Uvařte vejce – velká trvají od bodu varu zhruba 6 minut.

Nastrouhejte oloupanou řepu a dochuťte jí 2 lžičkami javorového sirupu, 1 lžící balsamica a 2 lžícemi olivového oleje.

Na pánvi opražte kešu. Nasekejte jarní cibulku.

Špenát i salát operte a natrhejte na kusy. Rozdělte do talířů.

Na salát rozložte vždy část pšenice, tuňáka a řepy. Do každého talíře rozpulte jedno vejce, posypte jarní cibulkou a praženými kešu.

Pokapejte olivovým olejem, ihned podávejte

autorka: Kamila www.tvorime-domov.cz