PřihlásitMůj ůčet
  • Naturprodukte
  • Slovakia
+420 353 034 411
Trocnovská 1984
35601 Sokolov

Slaný houbový koláč z polenty

Celkový čas: 1 hodina
Náročnost: Střední

Ingredience

Těsto:

250g polenta (instatní)

50ml vody

Sůl, česnek, drcený kmín

Omáčka:

5ks rajčat

1ks červené cibule

4 stroužky česneku

1 lžička oregana

1 lžička bazalky

1PL olivového oleje

Sůl, pepř

Na zdobení:

1 miska hub

1ks šalotky

Olivy dle chuti

3 kousky brokolice

Sýr parmazánového typu

Postup přípravy receptu

Polentu s kořením uvaříme do podoby tuhé kaše

Řádně vymícháme a rozprostřeme do formy o velikosti 24cm a necháme vychladnout

Na troše olivového oleje osmahneme cibuli, česnek

Přidáme rajčata a koření a dusíme cca 10 minut . Podle potřeby můžeme podlít trochou vody

Hotovou omáčku nalijeme na vychladlé těsto a poklademe dle chuti.

V našem případě jsem zvolila houby, které 15 minut podusíme na malém množství oleje se šalotkou

Rovnoměrně rozprostřeme na koláč, dozdobíme olivami brokolicí rozpadlou na kousky. Posypeme parmazánem

Pro spojení chuti dáme do trouby zapéct na 15 minut. Konzumujeme studený.

Skvělý pokrm na cesty do krabičky.