PřihlásitMůj ůčet
  • Naturprodukte
  • Slovakia
Odborné dotazy
Obecné dotazy
+420 353 034 411

Špenátová polévka bez mouky

Celkový čas: 15 minut
Náročnost: Lehká

Ingredience

300g špenátu (mražené listy)

100ml mandlové smetany

1 vejce uvařené

1 cibule

1 stroužek česneku

1 ČL krceného kmínu

Osmažené krutony z žitného chleba

1 lžíce másla (ghí)

Strouhaný sýr (parmazán, gouda)

Postup přípravy receptu

Jedna z mých oblíbených rychlovek, když se vše v kuchyni sehraje, tak do 15 minut hotovo.

Špenát zalejeme vodou, tak ať je akorát ponořený a dáme vařit.

Mezi tím si uvaříme v osolené vodě vajíčko

Na Ghí si osmažíme nejprve nakrájenou cibuli, přidáme ke špenátu a následně z žitného chleba krutony

Špenát s osmaženou cibulkou rozmixujeme, přidáme kmín, rozmačkaný česnek, smetanu a necháme 1 minutu probublat

Dochutíme umeoctem (solí), případně citronem podle chuti. Servírujeme v hlubokém talíři s vajíčkem a krutony, případně posypané sýrem.

Tip: Pokud jste nechali při vaření špenátu hodně vody, přidejte chia semínka a nechte 10 minut odstát, nebo si svařte doměkka velký kořen petržele, bez tekutiny dejte ke špenátu a rozmixujte (výborně zahustí a nemění chutě).

Ing. Barbora Harvišová, odborný poradce a výživový specialista Serafin

O společnosti Serafin

Jsme ryze česká firma, která vám již od roku 2004 pomáhá přírodními produkty s léčbou. V souladu s matkou přírodou a pod dohledem odbornice na alternativní medicínu paní Anety Benediktové pro vás připravujeme léčivé čaje a tinktury z nejrůznějších bylin. Věříme, že láska a příroda dokáží vyřešit jakýkoli zdravotní problém.

Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Kde zakoupíte naše produkty?