PřihlásitMůj ůčet
  • Naturprodukte
  • Slovakia
+420 353 034 411
Trocnovská 1984
35601 Sokolov

Švestkový drobenkový koláč se skořicí a kardamomem

Celkový čas: 1 hodina
Náročnost: Střední

Ingredience

Těsto na velký plech:

500g špaldové hladké mouky

60g třtinové šťávy

125g másla

1 vejce

42g droždí (1 sáček sušeného)

200ml vlažné vody

špetka soli

2kg švestek

Drobenka:

100g másla

250g celozrnné špaldové mouky

60g třtinové šťávy

1ČL skořice

¼ ČL kardamomu

Postup přípravy receptu

Do vlažné oslazené vody přidáme 1 lžičku mouky, rozdrobíme kvasnice a necháme vyjít kvásek, cca 15 minut.

Zbylé suroviny dáme do mísy, přidáme kvásek a zpracujeme těsto, které se nám nelepí na vařečku a stěny misky.

Necháme 1 hodinu kynout.

Vyrobíme si drobenku smícháním popsaných ingrediencí a jejich rozdrobením mezi prsty.

Po vykynutí rozválíme těsto na pečícím papíře, poklademe vypeckovanými švestkami a posypeme drobenkoukterou

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 30 minut (okraje koláče jsou krásně zlatavé).