PřihlásitMůj ůčet
  • Naturprodukte
  • Slovakia
Odborné dotazy
Obecné dotazy
+420 353 034 411

Velikonoční beránek

Celkový čas: 1 hodina
Náročnost: Střední

Ingredience

140g žitné mouky chlebové

140g špaldové mouky hladké

50g vlašských ořechů mletých

1čl kypřícího prášku (bez mouky a fosfátu)

5 vajíček

200g kokosového cukru

2 PL ghí

1dcl teplé vody

Postup přípravy receptu

Všechny suché ingredience si navážíme a společně promícháme.

Necháme rozpustit ghí, oddělíme žloutky od bílků.

Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme ghí a polovinu teplé vody, stačí už jen promíchat, ať se ghí se žloutky spojí.

Přisypeme suchou směs a postupně přidáváme zbylou teplou vodu.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který jemně zapracujeme nakonec.

 Beránkovou formu vymažeme máslem a vysypeme bio kokosem (díky vyššímu obsahu tuku se beránek z formy zaručeně vyklopí).

Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C 40 minut

 Pokud máte formu ještě po babičce, jako já, pečeme 30 minut přiklopené a následně 10 minut bez zadního dílu formy, ať má beránek stejnoměrnou barvu.

Ing. Barbora Harvišová, odborný poradce a výživový specialista Serafin

O společnosti Serafin

Jsme ryze česká firma, která vám již od roku 2004 pomáhá přírodními produkty s léčbou. V souladu s matkou přírodou a pod dohledem odbornice na alternativní medicínu paní Anety Benediktové pro vás připravujeme léčivé čaje a tinktury z nejrůznějších bylin. Věříme, že láska a příroda dokáží vyřešit jakýkoli zdravotní problém.

Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Kde zakoupíte naše produkty?
zpět nahoru